Wil je een nieuwe handgrasmaaier kopen? Natuurlijk koop je dan graag precies dat model dat perfect aansluit bij jouw wensen. Misschien ontbreekt het je echter aan tijd en kennis om dit uit te zoeken. Er zijn zoveel handgrasmaaiers te koop.
Welk model is dan voor jou de beste keus? Je moet met zoveel verschillende aspecten rekening houden. Denk hierbij aan de prijs, het type handgrasmaaier, het gebruikersgemak en het merk.
Wij begrijpen dat dit erg tijdrovend is. Daarom verzamelden wij alle relevantie informatie en bieden we jou de beste deals. Zo hoef jij niet lang te zoeken en heb je binnenkort toch de beste handgrasmaaier in huis.
Overzicht Handgrasmaaiers
Wat is een Handgrasmaaier?
Een handgrasmaaier is een bepaald type grasmaaier. Als mensen iets horen of lezen over een handgrasmaaier, dan denken ze al snel dat het hierbij gaat om een enorm ouderwetse maaier. Dat is echter niet het geval. Ook tegenwoordig bewijst een handgrasmaaier mensen nog zeer goede diensten.
Een handgrasmaaier is wel de eenvoudigste grasmaaier die er is. Zeker bij kleine tuinen is een handgrasmaaier ideaal. Je bent dan met een handgrasmaaier zelfs nog sneller klaar met maaien dan dat je een elektrische maaier gebruikt. Niks geen gedoe met kabels tijdens het maaien.
En onderhoud? Dat heb je nauwelijks bij een handgrasmaaier. Je haalt af en toe even een borstel over het apparaat en dat is het dan. Nou oké, de messen slijp je natuurlijk wel wanneer dat nodig is. En vind je het belangrijk dat de handgrasmaaier soepel loopt, dan geef je hem eens per jaar een smeerbeurt.
De reden waarom handgrasmaaiers erg populair zijn op dit moment, is de sterk verbeterde techniek van de laatste jaren. Een handgrasmaaier werkt daarom licht en prettig. De meeste modellen zijn gemakkelijk in hoogte te verstellen.
De duwboom is rond gebogen, zodat jouw polsen tijdens het duwen in een natuurlijke positie blijven. Met sommige moderne handgrasmaaiers kun je zelfs wel een groter gazon nauwkeurig maaien. Uiteraard is een handgrasmaaier de stilste en meest milieuvriendelijke maaier.
Top 8 Beste handgrasmaaiers
Doe je winst met onze top 8 van de beste handgrasmaaiers. We selecteerden deze modellen op prijs/kwaliteit en op de ervaringen van gebruikers.
Beste Algemeen
1. GARDENA Kooimesmaaier 400 Grasmaaier
Deze moderne handgrasmaaier maait lekker licht en is superstil. Het is alsof je met een kinderwagen door je tuin wandelt. Ook fijn voor de buren dus. Deze beste handgrasmaaier is ideaal voor een klein gazon, maar gebruikers geven aan dat je hem ook prima kunt gebruiken bij een iets groter oppervlak.
De maaibreedte is 40 cm en de zelfslijpende messen zijn van goede kwaliteit. Je kunt de maaihoogte zelf instellen en hebt hierbij de keus uit 4 verschillende standen.
Voordelen en nadelen:
Verkrijgbaar bij:
Beste Prijs
2. Einhell Kooimesmaaier
Deze eenvoudige handgrasmaaier is enorm robuust. Hij doet wat je mag verwachten. Het is natuurlijk ideaal dat je tijdens het maaien geen stroom of brandstof nodig hebt.
De maaibreedte is 40 cm, dus voor de wat kleinere gazons is deze ideale handgrasmaaier een perfecte keus. De maaihoogte is naar eigen voorkeur in te stellen. Een voordeel van deze maaier is de handige opvangzak van 27 liter.
Voordelen en nadelen:
Verkrijgbaar bij:
Multifunctioneel
3. Gardena 400C kooimesmaaier
Natuurlijk geniet jij van een strak gemaaid gazon. Deze handgrasmaaier helpt je hier uitstekend bij. Snel en eenvoudig maait hij je grasveld.
De maaier is voorzien van een spilmaaisysteem en 4 gebogen messen van gehard staal, oersterk dus. Heb je een klein gazon, dan is deze handgrasmaaier een perfecte keus. Het gemaaide gras komt vanzelf in de ruime opvangbak van 18 liter. Je haalt deze met gemak uit de grasmaaier om hem te legen.
Voordelen en nadelen:
Verkrijgbaar bij:
Beste Verstelbaar
4. Profeco Grasmaaier
Is deze Stiga de beste handgrasmaaier voor jou? Hij werkt vrijwel geluidloos en ook voor uitlaatgassen hoef je niet te vrezen. Dankzij de wielen op kogellagers loopt de grasmaaier soepel. Het voortduwen kost je nauwelijks inspanning.
De spiraalvormige messen zorgen voor een perfect gemaaid grasveld. De maaibreedte van deze kooimaaier is 40 cm breed, dus ook middelgrote gazons zijn met deze grasmaaier te maaien. De maaihoogte stel je naar eigen voorkeur in.
Voordelen en nadelen:
Verkrijgbaar bij:
Ideaal voor kleine gazons
5. Bosch AHM 30 Handmaaier
Zoek je een fijne kooimaaier? Overweeg dan zeker deze stille handgrasmaaier van het merk Bosch. Voor de wat minder grote gazons is dit apparaat ideaal.
De maaihoogte is bij deze handgrasmaaier in te stellen in 4 verschillende hoogtes. Dankzij de brede en vrij grote wielen is de maaier goed wendbaar, zonder dat je gazon wordt geplet. De maaibreedte is 30 cm.
Voordelen en nadelen:
Verkrijgbaar bij:
Uitstekende kwaliteit
6. GARDENA Kooimesmaaier 330
Een Gardena handgrasmaaier is eigenlijk voor vrijwel iedereen wel een goede keus. Dit betrouwbare merk maakt grasmaaiers waar je op kunt vertrouwen. Voor het kleine gazon is deze handgrasmaaier ideaal.
Dit geldt overigens ook voor grasvelden die wat onregelmatig gevormd zijn. Dan heb je namelijk behoefte aan een wendbare grasmaaier. Dat is deze Gardena zeker.
De maaibreedte is 33 cm. De messen zijn goed scherp en voorzien van een antikleef coating. Zo maak je ze tenminste na het maaien gemakkelijk schoon.
Heb je na het maaien geen zin in harken, dan breid je de kooimaaier eenvoudig uit met een opvangbak. Dankzij de contactloze snijtechniek waarbij de messenwals en het ondermes elkaar niet raken, is de maaier zeer stil.
Mocht je geen nostalgische gevoelens hebben bij de ratelende grasmaaiers van weleer, dan vind je dit vast een pluspunt. En anders de buren wel.
Voordelen en nadelen:
Verkrijgbaar bij:
Grote opvangbak
7. Einhell Kooimesmaaier – GC-HM 300
Gebruikers geven aan dat deze hand grasmaaier zelfs voor iets grotere gazons nog goed bruikbaar is. Dan geldt dit natuurlijk zeker voor kleinere tuinen. In die situatie kun je met deze handgrasmaaier helemaal goed uit de voeten. De maaibreedte is dan ook 30 cm. De maaihoogte stel je naar eigen voorkeur in. Deze handgrasmaaier doet geen half werk. Je hebt zelfs geen hark nodig om na het maaien nog te harken door je gazon. Het gemaaide gras komt vanzelf in de opvangzak van 16 liter.
Voordelen en nadelen:
Verkrijgbaar bij:
Beste Kwaliteit
8. Fiskars StaySharp Plus Reel Mower
Zoek je een geschikte handgrasmaaier, overweeg dan zeker deze Fiskars. Hij is niet goedkoop, maar daarentegen wel van zeer goede kwaliteit. Gebruikers zijn heel tevreden over deze handgrasmaaier. Ze zijn blij met de gebruiksvriendelijkheid. Ook het feit dat hij zo stil en milieuvriendelijk is, wordt erg gewaardeerd.
Vrijwel alles aan deze eenvoudige grasmaaier is naar eigen voorkeur in te stellen en aan te passen. De duwhoek, de hoogte van de messen, de snijlijn van de scherpe messen en de maaihoogte. Een groot voordeel is daarnaast de mulchfunctie.
Deze handgrasmaaiers kan ook gebruikt worden voor het grasmaaien van grotere gazons. Het is mogelijk om een opvangbak aan de maaier te hangen, maar het nadeel daarvan is dat hij het zicht tijdens het maaien belemmert. Hij zit namelijk aan de voorkant. De hoge kwaliteit vertaalt zich wel in een iets zwaarder gewicht. De maaier is daardoor minder wendbaar en het kost je iets meer moeite om hem te hanteren.
Voordelen en nadelen:
Verkrijgbaar bij:
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een handgrasmaaier?
Hoe groot is je gazon?
Een handmaaier is over het algemeen vooral geschikt voor kleinere gazons. Er zijn echter handmaaiers die ook voor een groot grasveld geschikt zijn. Bij de betreffende handmaaier wordt bijna altijd aangegeven wat de maximale oppervlakte van het gazon moet zijn wil de maaier een goede keus zijn.
Wat is de maaibreedte?
Een handmaaier heeft vaak een maaibreedte van 30 cm. Sommige handgrasmaaiers hebben een maaibreedte van 40 cm. Is jouw gazon groter en wil je toch een handmaaier, neem dan een ieder geval een model met minstens 40 cm maaibreedte.
Heeft hij een goede opvangbak?
Heb je na het maaien geen behoefte aan los gras opharken? Neem dan een handmaaier met een opvangbak. Heel wat modellen zijn standaard voorzien van een opvangbak of een opvangzak. Soms is het niet mogelijk om een opvangzak aan de handmaaier te koppelen. En bij een aantal modellen zit de opvangbak niet standaard bij de beste handgrasmaaier, maar kun je hem er wel extra bij bestellen.
In hoogte verstelbaar
De eenvoudige modellen hebben niet de mogelijkheid om de maaier in de hoogte te verstellen. Vind jij dat geen probleem, dan ben je mooi klaar met een iets goedkopere handmaaier. Is comfort en gebruikersgemak voor jou echt een vereiste, kijk dan zeker hoe het staat met de verstelbaarheid van de handgrasmaaier. Bij de luxere handmaaiers kun je vaak van alles naar eigen voorkeur instellen.
Wat is de kwaliteit?
Een hele goedkope handmaaier kan leuk lijken, maar hoe lang gaat hij mee? En als de kwaliteit van de messen niet goed is, hoe denk je dat het gras dan gemaaid wordt? Kwaliteit is dus zeker een vereiste als je gaat voor een goede kooimaaier.
Hoeveel fabrieksgarantie krijg je?
Mocht er iets kapot gaan aan de handmaaier, kun je dan terugvallen op fabrieksgarantie? En hoeveel jaar? Zijn er ook eventuele onderdelen te bestellen mocht dat nodig zijn?
Wat is de prijs?
Ga je voor de beste kooimaaier en wil je er jaren veel plezier van hebben? Dan betaal je iets meer. Vind je goed al snel goed genoeg en stel je minder eisen aan de handgrasmaaier, dan zul je voor een kleiner bedrag klaar zijn. Het is maar net waar jij voor gaat.
Wat zijn de voor- en nadelen van een handgrasmaaier?
Voordelen
– Handgrasmaaier snijdt de grassprieten. Bij andere grasmaaiers worden de grassprieten meestal afgeslagen. Bij een handmaaier worden ze afgesneden. Dit zorgt voor een mooier resultaat.
- Licht van gewicht, wendbaar
- Milieuvriendelijk
- Vrij goedkoop
- Stil in gebruik
- Energiezuinig
- Geen verlengkabels nodig
- Weinig onderhoud
Nadelen
- De meeste modellen zijn alleen geschikt voor kleine gazons
- Fysieke inspanning vereist; is dit een nadeel?
Koopadvies
Wil je de een handgrasmaaier waar je lang plezier van hebt, let dan op deze aandachtspunten:
- Wat is je budget?
- Hoe groot is je gazon?
- Welk merk is je favoriet?
- Ga je voor zoveel mogelijk gebruikersgemak?
- Let op de maaibreedte en de maaihoogte
- Bedenk of je wel of geen opvangbak wilt gebruiken