Wil je een grote boom of flinke struik snoeien en ben je aan het proberen om deze met een takkenschaar de dikke takken door te knippen? De takkenzaag is bij uitstek het geschiktste gereedschap om deze klus te klaren. 

Alle takken die je niet doorgeknipt krijgt, daar heb je echt een andere oplossing (of in dit geval) andere tuingereedschap voor nodig zoals een snoeizaag. Bovendien kost het je ook nog eens best veel kracht om de desbetreffende dikkere takken door te knippen. De kans is groot dat je zere handen krijgt en het is ook heel goed mogelijk dat je gaat mopperen omdat deze snoeiklus maar niet wil lukken.

Misschien breekt bij jou letterlijk het zweet aan alle kanten uit. Omdat je pogingen blijft ondernemen om de flinke takken weg te knippen. Stop ermee en vergeet dit. Er is gelukkig een andere en betere oplossing.

Gereedschap waarmee je wel sneller en gemakkelijker dikkere takken van heesters en bomen kan weghalen of snoeien. Gebruik hiervoor een takkenzaag.

Overzicht Beste Takkenzagen

Ben je benieuwd welke takkenzagen we hebben bekeken in deze koopgids? Hieronder hebben we ze allemaal voor je verzameld.

Wat is een takkenzaag?

Een takkenzaag is een handzaag die specifiek bedoeld is om alle takken die veel te dik zijn voor een takkenschaar weg te zagen. Een takkenzaag wordt ook wel snoeizaag genoemd.

Het zaagblad heeft een beetje een gebogen vorm. Dit is bewust zo gedaan omdat tijdens het zagen (van de vaak wat krommere flinke takken) deze niet zomaar wegschieten of eronder vandaan glijden. Verder heeft het zaagblad van een takkenzaag ook grove tanden. Dit is belangrijk want hiermee zaag je eenvoudiger en sneller door het hout dat leeft.

Met een takkenzaag kan je alle snoeiwerkzaamheden doen waar een takkenschaar echt tekortschiet. Anders gezegd als je echt wat forse takken wil weghalen is een takkenzaag het juiste tuingereedschap.

Er zijn verschillende opties als het gaat over een takkenzaag. Wil je bijvoorbeeld vanaf de grond uit die ene hele hoge boom wat takken verwijderen dan is een zogenoemde stokzaag een goede keuze. Dit is een takkenzaag die je kan gebruiken met een hele lange steel die uitschuifbaar is.

Een andere soort is de elektrische snoeizaag. Dit is eigenlijk een samenvoeging van een takkenschaar en een snoeizaag. Je kan er door middel van een accu met stroom zowel knippen als snoeien.

Waarom zou je een takkenzaag kopen?

Zwaarder snoeiwerk

Bomen, heesters of struiken in je tuin. Soms is het nodig om deze eens flink in te korten of te wel te snoeien. Misschien ken je de uitspraak “Zware snoei is goede groei” wel. Dit wil eigenlijk niets anders zeggen dan dat je door flink te snoeien de groei extra stimuleert.

De desbetreffende boom of struik gaat sneller en beter groeien. Voor dit soort zwaarder snoeiwerk heb je echt een snoeizaag of een elektrische takkenzaag nodig. Met een simpele takkenschaar kan je onmogelijk door dikke twijgen of hout knippen. Daarom is het een goed idee om voor het zwaardere snoeiwerk een takkenzaag aan te schaffen.

Eenvoudiger door levend hout zagen

Bij het snoeien is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de boom of struik er zo min mogelijk wonden aan overhoudt of niet te veel beschadigd raakt. Ga je met een willekeurige zaag of met de takkenschaar toch aan de slag terwijl dit absoluut niet gaat dan is de kans groot dat je boom of heester snoeiwonden krijgt.

Met een snoeizaag zaag je heel eenvoudig door het levend hout heen waardoor de kans heel klein is op wonden na het snoeien. Een van de belangrijkste redenen waarom het een goed idee is om een takkenzaag te kopen en hiervoor te gebruiken.

Geen knip maar zaagbeweging voor dikker hout

Weleens geprobeerd om door dikker hout te knippen? Dit gaat bijna niet of wel heel erg moeizaam en het levert je vaak ook nog gratis en voor niks een paar rood uitziende zere handen op. Omdat je dan zoveel kracht moet zetten. Dik hout moet je niet knippen maar zagen. Dat is ook beter voor je heester of boom.

Bovendien haal je het hout dat je weg wil snoeien veel sneller en eenvoudiger weg door te zagen. Met een elektrische takkenzaag of een hand snoeizaag kan je moeiteloos met een zaagbeweging al het dikkere hout verwijderen.

Takken hoger in de boom snoeien

Waarom zou je een takkenzaag kopen? Het is het overwegen waard als je wat takken weg wil halen die heel hoog of wat hoger in de boom zitten en waar je zonder ladder echt niet bij kan. Hiervoor is een takkenzaag met een uitschuifbare steel een prima oplossing.

Dan hoef je ook zelf op een ladder te gaan staan om te snoeien. Dit laatste kan soms voor onveilige situaties zorgen. Je zal de eerste niet zijn die een tak weg snoeit waar je net half met je ladder tegen aanleunt. Om dit soort gevaarlijk situaties te voorkomen is een takkenzaag met steel aanschaffen een veilig alternatief.

Top 10 Beste takkenzagen

Wil je een takkenzaag aanschaffen dan is het fijn om te weten welk merk, model en type en prijs tot de beste behoren. Ook ervaringen van andere gebruikers en de prijs/kwaliteit verhouding zijn bij de uiteindelijke keuze heel belangrijk. Daarom hebben we hier een top 10 samengesteld met de beste takkenzagen. Op die manier kan je zelf een goede vergelijking maken en met deze gegevens voor jezelf de juiste beslissing nemen.

Beste Prijs / Kwaliteit

1. GARDENA Curved Takkenzaag 300P

Deze snoeizaag van goede kwaliteit heeft een ergonomisch handvat met soft grip waardoor deze fijn in de hand ligt. Daarnaast is deze snoeizaag voorzien van een 340 mm zaagblad en heeft een zaagbladlengte van 315 mm Zeer geschikt voor het zagen van dikker hout of takken.

Deze Gardena snoeizaag kan je gebruiken op een normale werkhoogte (waar je met de hand bij kan) Maar ook gebruiken als je bijvoorbeeld hoog in een boom dikke takken wil weghalen. Je kan er namelijk een verlengstok los bij kopen. De prijs van deze Gardena takkenzaag ligt ongeveer zo rond de € 37,99.

Voordelen en nadelen:

 • Ergonomisch handvat met soft grip
 • Makkelijk en prettig in gebruik
 • Scherp en zaagt daardoor moeiteloos door dikkere takken
 • Je Moet er een verlengstok los bijkopen

Verkrijgbaar bij:

Beste Universele Takkenzaag

2. Fiskars Handzaag

Een snoeizaag van uitstekende kwaliteit met een zaagblad dat je in kan schuiven. Het zaagblad is vervaardigd van staal met de extra scherpe tanden zaag je heel eenvoudig en gemakkelijk door het levende hout. De lengte van het zaagblad is 160 mm.

Als extra heeft de zaag nog een gordelclip of lus er aanzitten. Hiermee kan je de handzaag op een veilige manier opbergen maar ook meenemen. Met deze takkenzaag kan je stammen met een doorsnede van ongeveer 120 mm doorsnede zagen. De prijs van een Fiskars handzaag ligt zo rond de € 29,99.

Voordelen en nadelen:

 • Gaat lang mee heel duurzaam
 • Fijne ergonomische grip
 • Handige gordel lus of clip voor veilig en makkelijk opbergen
 • Geen uitschuifbare steel erbij
 • Minder geschikt om op hoogte te snoeien

Verkrijgbaar bij:

Beste Compacte Takkenzaag

3. Felco 600 takkenzaag-compact

De Felco takkenzaag is van hoogwaardige kwaliteit en onderscheid zich van andere takkenzagen onder andere door de speciale teflon laag die op het zaagblad zit. Deze speciale coating laag zorgt ervoor dat het sap wat uit de boom of struik komt niet vast gaat hechten op het zaagblad.

Deze takkenzaag heeft een zaagblad lengte van 160 mm en is vervaardigd van gehard staal. De handgreep is gemaakt van aluminium waardoor het heel licht aanvoelt. Uiteraard is de handgreep ook voorzien van een fijne antislip laag. Dat voorkomt zere handen tijdens het gebruik. De prijs van een Felco 600 takkenzaag is ongeveer € 28,-.

Voordelen en nadelen:

 • Hoogwaardige kwaliteit heel sterk
 • Door speciale teflon coating makkelijk schoon te maken
 • Heel licht en daarom ook prettig om ermee te werken
 • Je kan het zaagblad inklappen na gebruik maar dat moet je wel voorzichtig doen om jezelf niet te verwonden
 • Door het ontbreken van een telescopische steel is het wat lastiger om op hoogte te snoeien

Verkrijgbaar bij:

Multifunctioneelste Takkenzaag

4. Wolf takkenzaag Powercut saw

Deze Wolf Takkenzaag is uitermate geschikt voor het snoeien van dikkere takken en is ook prima te gebruiken voor het snoeien van bomen. (Speciale steel van Wolf voor nodig)

Het zaagblad heeft een lengte van 37 mm en is ook voorzien van een schraper voor de schors en een tak haak. Daarmee kan je afgezaagde takken heel eenvoudig verwijderen of de schors van de boom eraf halen. Het zaagblad is voorzien van hele scherpe tanden. De prijs van een wolf takkenzaag is circa € 32,90.

Voordelen en nadelen:

 • Lange levensduur en prettig om ermee te werken
 • Met Boomschorsschraper en takhaak
 • Moeiteloos door dikkere takken zagen ook op hoogte
 • Dikkere takken gaan prima maar met stammetjes wat moeilijker
 • De speciale Wolf uitschuifbare steel zit er niet bij kan je wel los erbij kopen

Verkrijgbaar bij:

Inklapbare Takkenzaag

5. Hendrik Jan inklapbare Takkenzaag

Deze snoeizaag is uitermate geschikt voor de wat kleinere snoeiwerkzaamheden. De Hendrik jan inklapbare takkenzaag heeft een zaagblad lengte van 200 mm en je kan er heel goed de wat dikkere takken mee snoeien.

Het zaagblad heeft een lichte kromming en scherpe tanden. De handgreep is ook nog voorzien van een ophanghaakje. Je kan deze zaag gemakkelijk in en uitklappen maar ook vastzetten zodat deze niet terug open schiet. De prijs van een Hendrik Jan takkenzaag is ongeveer € 24,95.

Voordelen en nadelen:

 • Heel geschikt voor de wat kleinere snoeiwerkzaamheden
 • Met handig ophanghaakje voor het veilig en makkelijk opbergen
 • Prettig in gebruik door onder andere het antislip handvat
 • Niet geschikt voor hele dikke takken
 • Minder geschikt voor het snoeien op hoogte omdat een uitschuifbare steel ontbreekt

Verkrijgbaar bij:

Beste Takkenzaag Accu

6. Bosch KEO Accu takkenzaag

Deze elektrische takkenzaag is zeer handig in gebruik. Je kan deze snoerloos gebruiken door middel van een accu. Daarnaast is deze takkenzaag ook zeer geschikt om op hoogte dikke takken uit een boom te snoeien. Je kan je namelijk altijd met een hand vast blijven houden aan de trap waar je op staat.

De Bosch elektrische takkenzaag heeft namelijk een klembeugel erop zitten waarmee de zaag de tak voor je vasthoudt. Op die manier kan je veilig op hoogte zagen. De lengte van het zaagblad is 150 mm. Met deze takkenschaar zaag je moeiteloos door al het levend hout. De prijzen van een Bosch Keo accu takkenzaag is circa € 71,-.

Voordelen en nadelen:

 • Snoerloos te gebruiken
 • Heel fijn om ermee te snoeien zaagt moeiteloos alle formaat takken en door kleien stammetjes
 • De klembeugel zorgt ervoor dat je veilig ook op hoogte kan werken
 • Bij veel snoeiwerkzaamheden moet je tussendoor de accu opnieuw laden
 • Een vervangende accu erbij kopen is helaas niet mogelijk

Verkrijgbaar bij:

Beste Telescopische Takkenzaag

7. Silverline 245077 Telescopisch takkenzaag

De Silverline telescopische takkenzaag is een krachtpatser als het gaat over dikkere takken doorzagen op hoogte. Deze snoeizaag heeft een speciaal gevormd zaagblad waarmee je heel eenvoudig de dikste takken kan zagen.

De steel kan je in verschillende lengte instellen en gebruiken. Van anderhalve meter tot twee en een halve meter. Het zaagblad is gemaakt van hoogwaardig staal. Ideaal om alle takken in hoge bomen weg te halen. De prijs van een Silverline Telescopisch takkenzaag is ongeveer € 39,-

Voordelen en nadelen:

 • Handig in gebruik
 • Je kan heel eenvoudig de takkenzaag verlengen
 • Niet geschikt voor het snoeien op normale hoogte waar je met de hand bij kan
 • Je kan de takkenzaag niet korter maken dan anderhalve meter

Verkrijgbaar bij:

Scherpe Takkenzaag

8. ARS boomzaag 67 cm

De ARS boomzaag is van goede kwaliteit en heeft een in een punt toelopend zaagblad van 47 cm. Met de kromme punt aan het einde van het zaagblad kan je heel makkelijk wat dunne kleine takjes weghalen.

De vlijmscherpe tanden van deze snoeizaag gaan echt moeiteloos door al het levende hout. Het zaagblad is gemaakt van staal van uitzonderlijk goede kwaliteit. Deze boomzaag kan je heel gemakkelijk en ook veilig opbergen in de speciale stevig hoes of holster die je erbij krijgt. De prijs van deze ARS boomzaag bedraagt ongeveer € 101,-

Voordelen en nadelen:

 • Takken tot ongeveer 19 cm doorsnede kan je met deze boomzaag makkelijk snoeien
 • Met de bijgeleverde hoes kan je deze scherpe zaag veilig en goed opbergen
 • Goede kwaliteit daardoor ook heel duurzaam
 • Best duur in aanschaf
 • Er zit standaard geen steel of verlengstok bij die kan je er wel los bij kopen.
 • Zaagt moeiteloos door dikke takken op hoogte

Verkrijgbaar bij:

Beste Professionele Takkenzaag

9. Razorsaw Fugaku Professionele Telescopische Stokzaag

Wil je een professionele takkenzaag waarmee je zelfs op een hoogte van ongeveer 7 meter takken kan wegzagen? Dan is de Razorsaw Fugaku Telescopische stokzaag wellicht een goede keuze.

Deze stokzaag is heel eenvoudig en lichtgewicht. Waardoor het heel prettig is om ermee te werken. De zaagbladlengte is 360 mm en je kan de zaag door middel van de verlengstok uitschuiven tot maar liefst door de 5 meter. Ook heel geschikt voor de professionele gebruiker zoals een hovenier. De prijs van deze Razorsaw Fugaku ligt ongeveer ronde de € 269,-

Voordelen en nadelen:

 • Uitstekende kwaliteit, lange levensduur
 • Je kan met deze takkenzaag op grote hoogte takken uit de bomen verwijderen
 • Geschikt voor professioneel gebruik
 • De aanschafprijs is behoorlijk prijzig
 • Het meest geschikt voor snoeien op grote hoogte

Verkrijgbaar bij:

Goedkope Takkenzaag

10. Gardena Comfort Beugelzaag 530

Wil je echt stammetjes of boomstronken en dikke takken zagen. Dan is deze Gardena Comfort beugelzaag een goede optie. Deze handzaag heeft een zaagblad lengte van 530mm. Met deze zaag kan je heel gemakkelijk zagen op plaatsen waar je normaal gesproken maar moeilijk bij kan komen.

Met de scherpe en fijn uitgevoerde zaagtanden zaag je heel gemakkelijk door al het hout heen. Met de soft grip handgreep ligt de zaag prettig in je hand en voorkom je blaren op je handen. De prijs van deze Gardena Comfort Beugelzaag komt ongeveer op € 25,-.

Voordelen en nadelen:

 • De zaag is extra behandeld tegen oxideren
 • Je kan erop moeilijk of krappe plakken komen waar je met een andere zaag niet makkelijk bij kan
 • Boomstronken en stammetjes zagen gaat heel goed met deze zaag
 • Echt bedoeld voor snoeiwerkzaamheden waar je zonder ladder bij kan.
 • Je kan er geen verlengstok of uitschuifbare steel aan vast maken.

Verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een takkenzaag?

Uitschuifbaar of niet

Het is belangrijk om bij aanschaf er rekening mee te houden of je ook op hoogte wil snoeien of niet. Wil je graag de bovenste takken uit een hoge boom kunnen verwijderen let dan even op tot hoever je de steel kan uitschuiven en of dit lang genoeg is.

Hand. benzine of accu uitvoering

Bij aanschaf moet je er ook echt even op letten naar welke uitvoering je voorkeur uitgaat. Kies je voor een elektrische takkenzaag die werkt op een accu of toch liever een snoeizaag die het doet op benzine. Uiteraard kan je ook nog kiezen voor een handzaag om takken weg te zagen. Vergelijk de verschillende uitvoeringen met elkaar kijk naar de voor- en nadelen voor dat je een definitieve keuze maakt.

Lengte zaagblad

De lengte van het zaagblad is bepalend om bij dikke takken lange halen te kunnen maken tijdens het snoeien of zagen. Echter is een zaagblad dat wat langer is weer moeilijker hanteerbaar tussen een struik met dicht op elkaar groeiende tak. Door ruimtegebrek kan je er dan niet goed met de takkenzaag tussenkomen. Een belangrijk aspect bij de aanschaf van een snoeizaag.

Type zaagblad

Van welk materiaal is het zaagblad gemaakt, hoe groot en hoeveel zaagtanden heeft de zaag? Daarnaast is het ook belangrijk of het type zaagblad stevig en stabiel genoeg is om flinke takken door te zagen. Dit zijn een aantal voorbeelden van waar je op moet letten bij aanschaf als het gaat over een bepaald type zaagblad.

Schorshaak

Een schorshaak is handig om boomschors of bast van een boom weg te kunnen halen of schrapen. Dit is een handig hulpmiddel. Met de haak schraap je heel gemakkelijk het teveel aan boomschors of bast er gemakkelijk af. Wil je hier gebruik van maken dan moet je bij aanschaf zoeken naar een takkenzaag die voorzien is van een schorshaak.

Veiligheid

Veilig kunnen werken ook ontzettend belangrijk tijdens het snoeien en zagen van heesters en bomen. Let bijvoorbeeld goed op als je de zaag kan inklappen of hier een beveiliging op zit zodat deze niet in een keer weer kan openklappen. Maar ook of de handgreep is voorzien van een antislip zodat de zaag niet in een keer uit je hand kan schieten. Kijk ook zekere even naar hoe je veilig met een elektrische takkenzaag kan werken voor je deze gaat kopen.

Kwaliteit en garantie

De kwaliteit heeft uiteraard ook invloed op de levensduur. De kwaliteit kan je bepalen door onder andere te onderzoeken van welk materiaal of materialen de snoeizaag is gemaakt. Daarnaast is garantie ook een vereiste om op te letten. Gaat er onverhoopt iets kapot aan de zaag dan is het wel fijn om te weten of dit onder de garantie valt en hoe lang de garantieperiode nog doorloopt.

Voor- en nadelen van een takkenzaag?

Voordelen

Natuurlijk heeft een takkenzaag veel voordelen zoals:

 • Dat de zaag relatief licht van gewicht is waardoor deze ook goed te gebruiken is op of met een verlengstok of uitschuifbare steel
 • Door de behoorlijke grote en scherpe zaagtanden in combinatie met het dunne zaagblad is de kans op klemmen wel heel erg klein.
 • De zaag heeft een smal zaagblad dat heeft als voordeel dat er weinig ruimte nodig is om te zagen.
 • Je kan heel gemakkelijk en eenvoudig allerlei soorten dikke twijgen en takken ermee zagen of snoeien.
 • Dat je er ook mee met behulp van een telescopische steel ook op hoogte takken uit bomen kan verwijderen.

Nadelen

Vanzelfsprekend zijn er ook een aantal nadelen zoals:

 • De kans op klemmen tijdens het zagen van levend of dood hout is misschien nihil. maar mocht dit toch voorkomen of dat je plotseling helemaal scheef zaagt, dan is het heel goed mogelijk dat het zaagblad zich dubbelvouwt of slaat.
 • Sommige takkenzagen zijn na gebruik wat lastig schoon te maken. (Plantensappen die op de zaag vasthechten).
 • De lengte van het zaagblad kan soms te kort zijn voor dat wat je ermee wil zagen. Met als gevolg dat je minder lange slagen of halen kan maken tijdens het zagen. Dan ben je wel heel lang aan het zagen op een dikke tak of boomstronkje.
 • Het is uiteraard afhankelijk van welk merk of type takkenzaag je uitzoekt maar het kan een behoorlijke investering om er een aan te schaffen.
 • Een elektrische takkenzaag heeft als nadeel dat de accu relatief snel leeg is. Je moet die daarom best vaak opladen (ook tijdens de snoeiwerkzaamheden) als je van plan bent om de struiken en heesters eens flink te gaan snoeien in de tuin.

Koopadvies

Ga je een takkenzaag aanschaffen? Neem er rustig de tijd voor en vergelijk ook verschillende opties met elkaar. Een paar aandachtspunten die hierbij van belang zijn is om eerst te bepalen hoe dik de takken zijn die jij ermee wil gaan zagen. Daarnaast is het ook prettig om te weten of je voorkeur uitgaat naar een hand, benzine of een elektrische takkenzaag.

Heb je werkelijk geen idee? Geen probleem bekijk alle opties en zet de voor -en nadelen hiervan eens op een rijtje. Wellicht helpt dit bij een goede keuze maken. Ook de lengte van het zaagblad en hoe groot en hoe scherp de zaagtanden zijn is een aspect dat je niet mag vergeten bij aankoop. Het allerbelangrijkste bij het aanschaffen van een takkenzaag is misschien wel de veiligheid en hoe je de takkenzaag het beste kan gebruiken.

Je wil jezelf uiteraard niet verwonden of van een ladder naar benden vallen tijdens het werken met de snoeizaag. Zorg er daarom voor dat je bij aankoop de gebruiksaanwijzing goed doorneemt en ook op de hoogte bent van de al dan niet aanwezige veiligheidsvoorschriften. Maar zorg dat je in ieder geval weet hoe je er veilig mee aan de slag kan gaan.

Veelgestelde vragen

De beste takkenzaag is de Multifunctionele Wolf takkenzaag Powercut Saw Pro 370. Deze is heel prettig en handig in gebruik. De handgreep met soft grip zorgt dat je geen blaren krijgt en voor goede grip tijdens het zagen. Dankzij de los bij te kopen verlengstok kan je ook heel gemakkelijk flinke takken op hoogte ermee zagen.

De Wolf takkenzaag gaat echt moeiteloos door zowel levend en dood hout. Dankzij de schors en tak haak kan je er ook heel gemakkelijk allerlei dunne takken of klimplanten mee weghalen maar ook als het nodig is een restant boomschors wegschrapen.

Een takkenzaag gebruik je overal waar een takkenschaar echt tekortschiet. Als de takken van bomen en struiken te dik zijn om door te knippen met de takkenschaar gebruik je een snoeizaag. Met een takkenzaag kan je alle dikkere takken aan zowel bomen, heester en struiken wegzagen.

Ook kleine stammetjes of boomstronkjes kan je ermee doorzagen. Het voordeel is ook dat je met deze zaag (door middel van een steel die je uit kan schuiven en eraan vast kan maken) ook wat hoger in de boom een tak kan wegzagen zonder een ladder te gebruiken.

De kwaliteit van een takkenzaag is natuurlijk ook bepalend voor de prijs. Wat een zaag precies kost voor jou bij aanschaf is ook afhankelijk hoe vaak en wat je ermee wil gaan zagen. Als we kijken naar de kwaliteit en de verhouding tot de prijs kan je dit in drie categorieën of klassen onderverdelen.

In de goedkope categorie vind je takkenzagen zo vanaf de 10 tot 30 euro.
In de middelste categorie praat je over een prijs tussen de 30 en 60 euro.
De bovenste categorie daar kom je prijzen tegen tussen de 60 en 150 euro.

Ja, een takkenzaag is geschikt voor het snoeien van fruitbomen. Let er wel op dat je de juiste techniek gebruikt om de bomen niet te beschadigen.

Het dragen van beschermende kleding, zoals handschoenen en een veiligheidsbril, wordt aanbevolen bij het gebruik van een takkenzaag. Dit beschermt je tegen mogelijke verwondingen.

Ja, een takkenzaag is ook geschikt voor het zagen van dode takken. Het scherpe zaagblad maakt het gemakkelijk om door droog hout te zagen.

Het is belangrijk om je takkenzaag regelmatig schoon te maken en te smeren. Verwijder vuil en harsresten van het zaagblad en smeer de bewegende onderdelen in met olie.